Placki gryczano - bananowe
Placki gryczano – bananowe
5 (2 głosów)

  • Kaloryczność porcji: 231 kcal
  • Cena porcji: 1.41 zł
  • Czas wykonania: 15 minut
  • Liczba porcji: 4
  • Trudność przygotowania przepisu: Łatwa
  • Autor:

Placki gryczano – bananowe

Zastanawiasz się jakie banany wybrać? Te niedojrzałe, zielone świetnie wpływają na równowagę flory bakteryjnej, podczas gdy te dojrzałe na skutek procesu dojrzewania stają się bogactwem związku działającego przeciwnowotworowo. I jedne i drugie banany będą zatem zdrowe, choć w plackach lepiej sprawdzą się te słodsze, dojrzałe. Danie odpowiednie dla dzieci, kobiet ciężarnych oraz karmiących.


Przygotowanie:

Uwaga! Danie wymaga przygotowania dzień wcześniej.
Kaszę zalej dwa razy większą ilością wody.
Pozostaw na całą noc.

Następnego dnia odcedź, zmiksuj z bananami (część bananów odłóż do dekoracji) w razie potrzeby dodając świeżą wodę.
Ciasto powinno mieć konsystencję trochę rzadszą niż ciasto naleśnikowe.
Na patelni rozgrzej olej.
Smaż placuszki z obu stron.

Podawaj ze świeżymi owocami i dżemem 100%.
Składniki (4 porcje)

kasza gryczana (niepalona) - 0.75 szklanka (135 g)

woda - 1.50 szklanka (375 ml)

banan - 2.00 szt. (260 g)

olej kokosowy - 1.00 łyżka (15 ml)

kiwi - 1.00 szt. (85 g)

dżem owocowy (100%) - 2.00 łyżeczka (30 g)


Musisz się zalogować/zarejestrować, aby dodawać komentarze do przepisów!

Kliknij TUTAJ, aby się zalogować lub zarejestrować!

Zgłoś przepis do opublikowania




×

Czy na pewno chcesz usunąć ten przepis?

×

NASI PARTNERZY


DOTACJE NA INNOWACJE. INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Informujemy, iż SITER sp. z o.o. pozyskała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 8.1 na realizację projektu "Stworzenia oraz udostępnienie innowacyjnego społecznościowego serwisu kulinarnego z funkcją automatycznego generowania list zakupowych i raportów gotowań".

Copyright © Siter sp. z o.o.