Kakao bez mleka i kakao
„Kakao” bez mleka i kakao
5 (4 głosów)

„Kakao” bez mleka i kakao

Karob to doskonały substytut kakao dla osób uczulonych. Niestety, jest to składnik niedoceniany, poznany głównie przez osoby nie tolerujące kakao. Karob to bogactwo witamin oraz składników mineralnych. Na jego korzyść dodatkowo działa fakt, iż nie uzależnia, nie zawiera kofeiny, teobrominy czy kwasu szczawiowego. Napój bezpieczny dla dzieci, kobiet karmiących oraz tych w stanie błogosławionym.


Przygotowanie:

Mleko podgrzej.
Daktyle zalej wrzątkiem, mocz przez około 15 minut po czym odcedź.
Następnie przerzuć daktyle do blendera, dodaj pozostałe składniki i całość zmiksuj.
Składniki (4 porcje)

mleczko kokosowe (rzadkie, w kartonie) - 4.00 szklanka (1 l)

karob (mączka chleba świętojańskiego) - 2.00 łyżka (30 g)

daktyle suszone (niesiarkowane) - 1.00 garść (50 g)


Musisz się zalogować/zarejestrować, aby dodawać komentarze do przepisów!

Kliknij TUTAJ, aby się zalogować lub zarejestrować!

Zgłoś przepis do opublikowania




×

Czy na pewno chcesz usunąć ten przepis?

×

NASI PARTNERZY


DOTACJE NA INNOWACJE. INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Informujemy, iż SITER sp. z o.o. pozyskała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 8.1 na realizację projektu "Stworzenia oraz udostępnienie innowacyjnego społecznościowego serwisu kulinarnego z funkcją automatycznego generowania list zakupowych i raportów gotowań".

Copyright © Siter sp. z o.o.