Jogurt daktylowy
Jogurt daktylowy
5 (2 głosów)

  • Kaloryczność porcji: 242 kcal
  • Cena porcji: 2.58 zł
  • Czas wykonania: 15 minut
  • Liczba porcji: 1
  • Trudność przygotowania przepisu: Łatwa
  • Autor:

Jogurt daktylowy

Daktyle pomagają przeciwdziałać miażdżycy, złagodzą objawy menopauzy i pomogą uporać się z zaparciami. Daktyle znane były już bardzo dawno. Upraw palm daktylowych znano już prawdopodobnie aż 7 tysięcy lat temu, o czym dowodzą rysunki wyryte na skałach. Daktyle, ze względu na słodki, neutralny smak często stosuje się do przygotowania wegetariańskich oraz wegańskich słodyczy bez dodatku cukru stołowego. Jogurt daktylowy jest bezpieczny dla kobiet ciężarnych, karmiących oraz dzieciaczków od 11. miesiąca życia.


Przygotowanie:

Daktyle pokrój w paseczki.
Zmieszaj jogurt naturalny z płatkami owsianymi, daktylami.
Podawaj z borówkami.
Składniki (1 porcja)

jogurt naturalny – 150.00 g

płatki owsiane - 2.00 łyżka (20 g)

daktyle suszone - 4.00 szt. (20 g)

borówki amerykańskie - 1.00 garść (50 g)


Musisz się zalogować/zarejestrować, aby dodawać komentarze do przepisów!

Kliknij TUTAJ, aby się zalogować lub zarejestrować!

Zgłoś przepis do opublikowania




×

Czy na pewno chcesz usunąć ten przepis?

×

NASI PARTNERZY


DOTACJE NA INNOWACJE. INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Informujemy, iż SITER sp. z o.o. pozyskała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 8.1 na realizację projektu "Stworzenia oraz udostępnienie innowacyjnego społecznościowego serwisu kulinarnego z funkcją automatycznego generowania list zakupowych i raportów gotowań".

Copyright © Siter sp. z o.o.