Smaczne, sycące danie. Bogate w żelazo, magnez i witaminy z grupy B. Kasza jaglana to jedna z najstarszych oraz najzdrowszych kasz. Nie zawiera glutenu, jest bogactwem łatwo przyswajalnego białka oraz wyróżnia się wysoką zawartością witamin z grupy B, żelaza i miedzi. Danie odpowiednie już dla dzieci od 7. miesiąca życia. Ciężarnym poleca się pominięcie koperku oraz natki pietruszki, podczas gdy kobiety w trakcie laktacji bez obaw oraz jakichkolwiek modyfikacji mogą takie kotleciki spożywać.
kasza jaglana – 100.00 g
jajka - 3.00 szt. (180 g)
koperek (suszony lub świeży) - 2.00 łyżka (24 g)
pietruszka – natka - 2.00 łyżka (18 g)
pieprz czarny - 0.50 łyżeczka (1.5 g)
sól - 1.00 łyżeczka (5 g)
olej rzepakowy - 4.00 łyżka (60 ml)
bułka tarta - 0.50 szklanka (55 g)
por – 100.00 g
jogurt grecki – 100.00 g
DOTACJE NA INNOWACJE. INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ
Informujemy, iż SITER sp. z o.o. pozyskała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 8.1 na realizację projektu "Stworzenia oraz udostępnienie innowacyjnego społecznościowego serwisu kulinarnego z funkcją automatycznego generowania list zakupowych i raportów gotowań".
Copyright © Siter sp. z o.o.
Musisz się zalogować/zarejestrować, aby dodawać komentarze do przepisów!
Kliknij TUTAJ, aby się zalogować lub zarejestrować!