Dziecko 5-6 miesiąc
Jabłkowo – gruszkowy kompocik
5 (1 głosów)

  • Kaloryczność porcji: 150 kcal
  • Cena porcji: 1.39 zł
  • Czas wykonania: 25 minut
  • Liczba porcji: 1
  • Trudność przygotowania przepisu: Łatwa
  • Autor:

Jabłkowo – gruszkowy kompocik

Zamiast słodkimi sokami dziecko truć lepiej jabłko i gruszkę do garnka wrzuć. Soki, kompoty i przeciery warzywne można powoli wprowadzać do diety dziecka od piątego miesiąca życia. Należy wówczas trzymać się schematu rozszerzania diety i przygotowywać soki i kompoty z produktów dozwolonych w tym wieku. Takie soki, przeciery i kompoty to źródło witamin, np. prowitaminy witaminy A – beta – karotenu oraz składników mineralnych.


Przygotowanie:

Do garnuszka wlej wodę, zagotuj.
Jabłko i gruszkę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
Wrzuć owoce do wrzątku i zagotuj. Gotuj kilkanaście minut aż owoce zmiękną.
Kompocik zmiksuj na gładką masę.
Składniki (1 porcja)

jabłko - 1.00 szt. (150 g)

gruszka - 1.00 szt. (150 g)

woda mineralna – 80.00 ml


Musisz się zalogować/zarejestrować, aby dodawać komentarze do przepisów!

Kliknij TUTAJ, aby się zalogować lub zarejestrować!

Zgłoś przepis do opublikowania




×

Czy na pewno chcesz usunąć ten przepis?

×

NASI PARTNERZY


DOTACJE NA INNOWACJE. INWESTUJEMY W WASZĄ PRZYSZŁOŚĆ

Informujemy, iż SITER sp. z o.o. pozyskała dofinansowanie z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, działanie 8.1 na realizację projektu "Stworzenia oraz udostępnienie innowacyjnego społecznościowego serwisu kulinarnego z funkcją automatycznego generowania list zakupowych i raportów gotowań".

Copyright © Siter sp. z o.o.